Intelligenter energieverbruik

We kunnen intelligenter omgaan met energie

Als ondernemer krijg je nu of in de toekomst te maken met twee uitdagingen binnen de energiemarkt

Zonne-energie wordt allemaal op hetzelfde moment opgewekt. Zo ontstaan er enorme schommelingen in vraag, aanbod en de energieprijs. Dit kan ertoe leiden dat je straks moet betalen voor teruglevering van zonne-energie, en één uur later weer veel betaalt voor afname van energie

 

Het landelijke energienetwerk is overbelast. Daardoor krijg je mogelijk geen toestemming van de netbeheerder om energie terug te leveren. Een goede businesscase maken is lastig als je panelen uitgeschakeld worden als de zon schijnt.

Het Switch network als oplossing

We denken dat we een oplossing hebben gevonden voor beide problemen...

Vraag en aanbod samenbrengen door de gezamenlijke som te gebruiken of te verkopen. Het Switch network verbindt een grote groep ondernemers – met of zonder zonnepanelen – via een digitale schil met elkaar. De energie die binnen deze groep wordt opgewekt, wordt verdeeld over alle deelnemers.  

Deze collectieve kijk op energie brengt vraag en aanbod van energie dichter bij elkaar. Daardoor betaal je minder voor energie en zijn teruglever tarieven eerlijker.

Verminder je terugverdientijd en haal alles uit je panelen

Word energieleverancier met je eigen zonnepanelen. Je regelt het bijna net zo simpel als een energiecontract.

dakscan voor zonnepanelenNeem 100% traceerbare energie af

Het Switch network levert duurzame en lokaal opgewekte energie van Nederlandse collega-ondernemers. Behaal jouw MVO-doelstellingen met volledig herleidbare energie.

Ontvang altijd de maximale teruglever vergoeding

Krijg eerlijke teruglever tarieven door jouw energie zonder tussenpersoon te leveren aan andere ondernemers binnen het Switch network.

3 manieren waarop het Switch network geld oplevert

Je gebruikt vooral duurzame energie

 

We verdelen eerst de zonne-energie uit ons eigen netwerk. Pas als het op is, nemen we energie van het net af. Zo houden we met elkaar de kosten laag.

Je gebruikt minder energie op dure momenten

 

Door accu’s te gebruiken, kunnen we onze eigen opgewekte energie gebruiken als de landelijke energieprijzen het hoogst zijn. Daarmee drukken we de kosten voor energie.

Je voorkomt lage teruglever tarieven

 

Door een overschot aan zonne-energie op te slaan in accu’s kunnen we energie verkopen aan het net zodra de teruglever tarieven stijgen. Zo verdienen we meer geld met dezelfde energie.