Het Switch energienetwerk

Voorbereiden op de toekomst is belangrijker dan ooit

Energie wordt minder voorspelbaar
Vraag en aanbod van energie lopen steeds verder uit elkaar. Tussen 12:00 en 15:00 is er zoveel energie dat je soms moet betalen om energie op het net te leveren, en om 18:00 betaal je de hoofdprijs als je zelf energie afneemt van het net.

Ook wordt terugleveren steeds moeilijker omdat energienetten overbelast raken. Daardoor kun je nu of binnenkort misschien helemaal geen energie meer terug leveren. Kortom: het wordt steeds moeilijker om duurzaam te ondernemen. Dat moet anders.

Het Switch energienetwerk als oplossing

Duizenden ondernemers willen zonnepanelen op hun bedrijfsdak. Maar door zoveel panelen te plaatsen, vergroten we juist de huidige energieproblematiek. We moeten daarom slimmer omgaan met energie. Dat doen we door als collectief naar energie te kijken en door vraag en aanbod als groep bij elkaar te brengen.

energienetwerk

Hoe werkt het Switch Network?

Het Switch Network is een digitaal platform dat ondernemers op energievlak met elkaar verbindt. Alle opgewekte en afgenomen energie wordt met elkaar verrekend door onze zelf ontwikkelde EMMA. Een slimme energie-assistent die zorgt dat energie zoveel mogelijk binnen het Switch Network blijft.

Daardoor bespaart iedereen binnen het netwerk geld. Jouw energie wordt namelijk verkocht aan een ondernemer die meer betaalt dan je energieleverancier.

Ondernemer Berends heeft dagelijks 200 kWh over tussen 13:00 en 14:00. De teruglevertarieven zijn op dat tijdstip € 0,09.

Ondernemer de Jager heeft tussen 13:00 en 14:00 juist 200 kWh nodig. De energietarieven zijn op dat tijdstip € 0,21.

Omdat beide ondernemers in het Switch Network zitten, wordt de energie tussen beiden ondernemers verrekend, waardoor teruglevering en afname van het net voorkomen wordt.

Beide ondernemers profiteren hierdoor van financieel voordeel én ondernemen duurzamer, omdat de herkomst van de energie 100% transparant is.

Wat doet het Switch Network voor mijn bedrijf?

Verminder je terugverdientijd en haal alles uit je panelen

Als je zelf energie opwekt en meer opwekt dan je verbruikt, dan ben je een energieleverancier. Maar in plaats van dat je het teruglevert aan het net, zoekt het Switch Network een afnemer in het eigen netwerk. Daarom krijg je altijd de hoogste prijs voor je energieoverschot. Moeilijk? Neehoor. Het is bijna net zo simpel als het afsluiten van een energiecontract.

Gebruik 100% traceerbare energie

Het Switch Network levert duurzame en lokaal opgewekte energie van en aan Nederlandse collega-ondernemers. Behaal jouw MVO-doelstellingen met volledig herleidbare energie die goedkoper is dan ‘groene‘ sjoemelstroom.

Ontvang altijd de maximale terugleververgoeding

Salderen wordt steeds minder interessant, dus teruglevertarieven worden steeds belangrijker. In het Switch Network delen we alle energie met elkaar. Daardoor voorkomen we te lage teruglevertarieven voor energie die op datzelfde moment ook gewoon door een andere deelnemer uit het netwerk had kunnen worden afgenomen.

Wat levert het Switch Network op?