Aanpak

Modulaire aanpak

Ondernemers die zonnepanelen willen komen allemaal met een unieke vraag. De één wil alleen een installateur om zijn zonnepanelen te plaatsen, de ander weet nog niet of zijn dak sterk genoeg is en of de financiering haalbaar is.

We hebben daarom geleerd om zo flexibel mogelijk te zijn. Daarom werken we met vijf modules, die ieder een traject symboliseren binnen een project. We zijn daardoor een one-stop-shop voor zonnepanelen, maar je hoeft geen gebruik te maken van al onze diensten als het niet nodig is.

Overleg samen met onze specialisten welke modules jij nodig hebt.

Modulaire aanpak
Modulaire aanpak

De 5 modules van Switch

Concept

Wil je zonnepanelen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Stap dan in bij deze module. We kijken dan samen naar je bedrijf, je financiële- en duurzaamheidsdoelen en de wensen en beperkingen. 

We rekenen op de achterkant van een bierviltje uit wat zonnepanelen voor jouw bedrijf zouden kunnen betekenen. Zo krijg je een globaal idee van de toekomstige resultaten.

Op basis daarvan bepaal je of je doorgaat naar de volgende module.

Engineering

De eerste berekening uit de conceptfase is alleen een schatting. Pas als onze engineers aanschuiven kunnen we bij wijze van spreken tot achter de komma uitrekenen wat zonnepanelen voor jouw bedrijf kunnen doen.

In deze fase kijken we naar de draagkracht van je dak, de praktische haalbaarheid en de hoeveelheid panelen die jouw bedrijf nodig heeft. 

Aan het eind van deze module heb je een werkbaar plan voor je liggen dat technisch klopt.

Financiering

Zonnepanelen kun je wat ons betreft direct afrekenen, maar dat hoeft niet. Switch Energy investeert zelf ook in eigen projecten, samen met onze partners.

Kun je het niet cash afrekenen, dan regelen we een betalingsregeling waarbij wij de panelen voor je betalen. Ook kun je de panelen leasen of huren.

Realisatie

In deze module gaan we bouwen. De tekeningen, logistiek en interne bedrijfsprocessen komen samen en de fase van projectmanagement komt op gang. 

Onze vaste projectleider heeft kennis van zaken en weet dat de continuering van jouw bedrijfsvoering de allerhoogste prioriteit heeft. Daarom zorgen we ervoor dat jouw bedrijf niets merkt van de omschakeling naar duurzame energie.

Exploitatie van assets

De panelen liggen en alles is in bedrijf. Nu gaan we zorgen voor efficiënte exploitatie. Dat doen we door middel van optimalisaties in techniek en data.

Zo gaat je bedrijf duurzamer om met de zelf opgewekte energie, wat kan leiden tot een verhoogd rendement.

Meer weten over onze aanpak?

Deel je plannen met Switch en krijg inzicht in de kansen en risico’s voor jouw project.